الشوكلت كيك على طريقتى
المقادير
صوص الشيكولاتة:
اول حاجه نجيب حله ونحط فيها معلقتين زبده وبعدين نحط معلقتين دقيق ونقلب لحد ما الدقيق يصفر
ونجيب مج كبير من اللبن ونضيف عليه معلقتين كاكاو ومعلقتين سكر وبعد كدا نصبه على الدقيق ونفضل نقلب لحد ما يوصل للقوام المطلوب
مقادير الكيك:
5 بيضات
كيس فانيليا
كيس بيكينج باودر
2 كوب دقيق
1 كوب سكر
شويه من صوص الشيكولاتة
3 ملاعق سمنة
الطريقة
نضرب البيض مع الفانيليا كويس اوي على السرعة الهادية وبعدين بنزود السرعة تدريجياً
بعد كده بنضيف السكر بالتدريج لحد مايكون عامل معانا زي الكريمة
ننزل على الخليط ده بالسمنة وبعد كده شويه من صوص الشيكولاتة
بعد كده بننزل عليه الدقيق والبيكنج باودر( ولو لقيتي الكيكة مش مدياكي القوام اللي انتي متعودة عليه وبتحبية ممكن تزودي الدقيق شوية )
ادهني الصينية بالزبدة ورشي عليها الدقيق وصبي عليها الكيكة
دخليها الفرن وتكوني مسخناه من قبلها وتسيبيه على أعلى درجة حرارة عندك لمدة عشر دقائق وبعد كده تهدي عليها النار
................وبعد ما تنضج
بقطع الحروف والأجناب والوش بتاع الكيك علشان تشرب الصوص ومايكونوش ناشفين ونصيحة مني ماتقطعيهاش غير لما تهدى شوية
بعد كده نقسمها لقسمين وتدهنيها بالصوص
( على فكرة الصوص ده مابيتصبش ده بيكون تقيل وانتي بتدهنيه على الكيكة )بالمعلقة
بعد كده نحط النصف التاني من الكيك
بعد كده بتقطعيها مستطيلات زي الجاتو
وبالهنا والشفا
واحب اهديكم موقع به اعلانات تخص الصحه والجمال اكثر من رائعه
المقادير
صوص الشيكولاتة:
اول حاجه نجيب حله ونحط فيها معلقتين زبده وبعدين نحط معلقتين دقيق ونقلب لحد ما الدقيق يصفر
ونجيب مج كبير من اللبن ونضيف عليه معلقتين كاكاو ومعلقتين سكر وبعد كدا نصبه على الدقيق ونفضل نقلب لحد ما يوصل للقوام المطلوب
مقادير الكيك:
5 بيضات
كيس فانيليا
كيس بيكينج باودر
2 كوب دقيق
1 كوب سكر
شويه من صوص الشيكولاتة
3 ملاعق سمنة
الطريقة
نضرب البيض مع الفانيليا كويس اوي على السرعة الهادية وبعدين بنزود السرعة تدريجياً
بعد كده بنضيف السكر بالتدريج لحد مايكون عامل معانا زي الكريمة
ننزل على الخليط ده بالسمنة وبعد كده شويه من صوص الشيكولاتة
بعد كده بننزل عليه الدقيق والبيكنج باودر( ولو لقيتي الكيكة مش مدياكي القوام اللي انتي متعودة عليه وبتحبية ممكن تزودي الدقيق شوية )
ادهني الصينية بالزبدة ورشي عليها الدقيق وصبي عليها الكيكة
دخليها الفرن وتكوني مسخناه من قبلها وتسيبيه على أعلى درجة حرارة عندك لمدة عشر دقائق وبعد كده تهدي عليها النار
................وبعد ما تنضج
بقطع الحروف والأجناب والوش بتاع الكيك علشان تشرب الصوص ومايكونوش ناشفين ونصيحة مني ماتقطعيهاش غير لما تهدى شوية
بعد كده نقسمها لقسمين وتدهنيها بالصوص
( على فكرة الصوص ده مابيتصبش ده بيكون تقيل وانتي بتدهنيه على الكيكة )بالمعلقة
بعد كده نحط النصف التاني من الكيك
بعد كده بتقطعيها مستطيلات زي الجاتو
وبالهنا والشفا
واحب اهديكم موقع به اعلانات تخص الصحه والجمال اكثر من رائعه